Microneedling als anti-aging behandeling

Micro needling

Een behandeltechniek die in ons center veel gebruikt wordt bij huidverjongende behandelingen. Het principe van micro needling is dat er door middel van fijne naaldjes kleine microkanaaltjes worden aangebracht in de huid, waardoor het natuurlijke wondhelingsysteem van de huid in werking treedt. Het resultaat is dat deze techniek stimulerend werkt om nieuw en meer collageen aan te maken.

Reactie van de huid

Over het algemeen reageert iedere huid goed op micro needling alhoewel wij altijd eerst goed bekijken of deze behandeling geschikt is voor uw huid. Na een needling behandeling kan er roodheid optreden tot 48 uur na de behandeling. De huid kan warm aanvoelen. Een Needling behandeling is wel een huidverbeterende behandeling met de minste downtime als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een sterke peeling.

Mening van klanten

De behandeling zelf voelt niet aan als een wellness behandeling maar de resultaten spreken voor zich. Bij deze behandeling hebben onze klanten gezien dat littekens verdwenen zijn, en hele diepe littekens zo vervaagt zijn dat ze nauwelijks nog opvallen. Voor diepe littekens zijn meerdere behandelingen nodig met een relatief lange tijd tussen de behandelingen. Ook voor huidverbetering is needling een geweldige behandeling die veel van onze klanten regelmatig ondergaan.

Onderzoek

Onderzoek laat duidelijk zien dat needling de groei van collageen en elastine stimuleert. Doordat de huid ouder wordt verminderd het aantal elastine en collageenvezels in de huid. De micro needling behandeling heeft een positief effect op rimpels, verslapping, wallen, littekens, pigmentvlekken, grove poriën en acne littekens. De werkstoffen dringen dieper in de huid doordat deze behandeld wordt met de microroller of dermapen.

De behandeling

Niet iedere huid is geschikt voor micro needling. Alvorens wij een behandeling starten dient u bij ons op intake te komen. Wij bekijken uw huid en maken een foto van uw huid met onze Observ. Aan de hand van uw wensen en ons advies stellen wij een behandelplan op waarin wij duidelijk aangeven wat u van ons kunt verwachten.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal behandelingen en welke zone’s u wilt laten behandelen. Bij bijvoorbeeld littekens kunt u pas na een aantal maanden een nieuwe behandeling ondergaan. Voor bepaalde aandoeningen dient u bij ons producten aan te schaffen om bijvoorbeeld pigment stoornissen tegen te gaan.

Aantal behandelingen

Aan 1 behandeling heeft je huid niet genoeg, 3 behandelingen is een goed gemiddelde als u voor huidverbetering kiest. In onze intake bekijken wij uw huid uitvoerig en kunnen u dan ook een passend een advies geven. Vooraf is ons advies wel om bij huidverbeterende behandelingen en littekens niet te lang te wachten met een behandeling, want meestal het makkelijker om het snel op te lossen voordat het een groot probleem is geworden.